Se încarcă...

Despre administrarea timpului

un articol de Ștefan Dumitrescu administrator la Enciclopul.ro

4,54 stele / 56 voturi ale cititorilor

Unii cred că timpul este singurul lor dușman, alții spun că este „un factor de stres”. Câțiva zic că „timpul trece la fel pentru toți”, prin urmare n-ar trebui să fie o piedică pentru nimeni. Eu cred că timpul devine un veritabil prieten, atunci când știi cum să te porți cu el.

2020-08-13

Câteva strategii/sfaturi/îndrumări ca să te împrietenești cu timpul:
1. Nu ședea, că-ți șade și norocul! Când nu faci nimic, e ca și cum ai ignora timpul și tu știi prea bine că niciunui prieten nu îi place să-l ignori. Dacă ești visător, poți visa ultimul subiect de examen... Fiindcă tot ai căzut pe gânduri, gândește-te la o problemă!
2. Nu-ți plictisi timpul! Dacă petreci ore și ore făcând același lucru, vei ajunge să te plictisești. Mai rău, însă, vei plictisi timpul! Pe scurt, ce trebuie să faci este să-ți organizezi timpul astfel încât să alternezi domeniile, disciplinele și sarcinile la care lucrezi. Desigur, asta nu înseamnă să petreci, per total, mai puține ore la o anumită sarcină, înseamnă doar să știi să îți organizezi timpul.
3. Toate la timpul potrivit! Cu toții știm că la 1 mai sărbătorim „Ziua muncii”, însă puțini știu ce înseamnă ea în realitate. La sfârșitul secolului al XIX-lea, pe data de 1 mai, la Chicago a avut loc o grevă uriașă a muncitorilor care și-au cerut dreptul la mai puține ore de muncă. Sindicatele americane și canadiene au stabilit atunci, că o zi normală de 24 de ore trebuie împărțită în 3 perioade: 8 ore de somn, 8 ore de muncă și 8 ore libere pentru viața personală a fiecăruia. Totuși, nimeni nu a stabilit vreodată care sunt sau care trebuie să fie orele de muncă. Alege-le pe cele în care te simți odihnit și cu chef de lucru.

Ți-a plăcut articolul?

Fă click pe stele pentru a selecta o opțiune și votează articolul! Părerea ta este importantă pentru noi.

Distribuie!

Bineînțeles că ai cont Facebook! Tu știi bine că prietenii tăi merită să afle despre acest articol. Nici nu-mi pot imagina altfel!! Distribuie-l urgent!.

Șoptește!

Faci parte din această rețea a șușotitorilor? Atunci, poți trimite o șoaptă urmăritorilor tăi despre acest articol! Poate le va plăcea!

Postează!

Poți posta chiar și pe Instagram! Prea e bun articolul! Asta, doar dacă ai cont și aici! Sau poate că tocmai ăsta ți-a scăpat?

Etichetează!

Dacă ai pagină de reddit, nu trebuie decât să atribui o r/etichetă acestui articol și să-l publici! N-ai vrea ca urmăritorii tăi să-l rateze...

Leagă!

Chiar ți-a plăcut articolul? Nu ezita să-ți legi pagina de muncă de el. Asigură-te că toți colegii de serviciu îl vor citi!

Agață!

Fiindcă ai o piuneză, prinde articolul de panoul tău Pinterest. Prietenii care îți admiră fotografiile, vor fi încântați să ne citească articolul...